REVIEW sisteme de supraveghere HDTVI TurboHD

Indiferent dacă sistemele de supraveghere video se indreapta spre IP, sistemul analog ca avea mereu un loc asigurat in piata. Ușurința de conectare, rata de transmisie ultra-rapida, intretinerea simpla, stabilitatea, toate aceste caracteristici sprijina cumpararea unui sistem analog. Pentru a intra pe piata sistemelor de supraveghere HD, Hikvision a lansat gama de supraveghere video TurboHD, completa cu diferite tipuri de camere si inregistratoare DVR

Cum functioneaza o soluție Turbo HD analogica?

Sistemul de supraveghere video analog Turbo HD integrează semnal digital, codec-uri și tehnologii de transmisie analog care trec peste liminta analogica maxima si permit transmisie HD in sistem analogic, astfel usurand upgrade-ul sistemelor vechi la HD.

Avantaje:

  • Rezolutie HD: În prezent, soluția analog Turbo HD este disponibila în două rezoluții: 2 megapixeli, la 1.080p și 1,3 megapixeli la 720p. Acest lucru satisface majoritatea nevoilor de supraveghere HD.
  • Transmisie pe distanțe lungi: Se transmite semnal video 1.080p peste 300 de metri printr-un cablu coaxial 75-5 și 720P până la 500 de metri.
  • Platformă deschisă: Sistemul Turbo HD este compatibil cu toate produsele HDTVI de același tip de la diferite companii. Si accepta deasemenea semnale de la camere IP de pana la 2 megapixeli sau camere 960H analogice.
  • Control camere peste cablu coaxial: Nu este nevoie sa instalati tastaturi pentru OSD sau PTZ , totul se poate face prin intermediul unui DVR, oferind aceeași flexibilitate ca și echipamente de rețea.
  • Multi-funcții: Software-ul permite camerelor IP a avea mai multe funcții; cu toate acestea, multe dintre aceste funcții sunt dificil de realizat pe o camera analog. Cu sistemul de supraveghere HDTVI Turbo HD, există mai multe funcții, cum ar fi de transmitere prin ceață, WDR, compensarea luminii de fundal, si analiza inteligentă a imaginilor.

55855.7475866Design de Produs

Ca și alte linii de produse, sistemul Turbo HD este independent. Pentru a satisface nevoile diferite ale clientilor, acesta oferă o varietate de camere de supraveghere, inclusiv camere Dome, camere fixe, camere bullet, camere integrate, camera speed dome, etc, toate proiectate cu iluminare suplimentară infraroșu și gradate IP66 de exterior sau de interior.

Hikvision prevede, de asemenea mai multe tipuri de DVR-uri Turbo HD: în principal 4-, 8-, și 16-canale. Din exterior, arată la fel ca un DVR tradițional. Cu toate acestea, odată ce deschideti carcasa, veți găsi acolo patru chip-uri HDTVI modulare, în plus față de cipul de procesare video. În plus, interfețele de intrare video BNC pentru HD DVR Turbo nu sunt separate pentru SD și HD – DVR-ul recunoaște semnalele și rezoluția automat dupa camera pe care o introduceti

TEST

DVR 8 canale Hikvision TurboHD cu 1.080p și 720P si camere HD Turbo, precum și un canal cu o camera IP de 2-megapixeli HD,  si un canal analogic la D1 si un canal 960H; In total au fost testate 10 semnale de la diferite camere de supraveghere. DVR Hikvision TURBO HD VCR DS-8116HQHI-SH (disponibil cu opt hard disk-uri de 4TB). Camere HD Turbo nevoie chips-uri de modem corespunzătoare unu-la-unu pentru a primi semnale video.

Calitatea imaginii

Camera de supraveghere DS-2CE16D5T-AVFIT3 a fost aliniată la cardul de testare pentru claritate și a fost concentrata la zoom minim. Astfel am obserat 1,050TVL pe orizontală și 1100 TVL pe verticală . Obiectivul cu unghi larg al camerei  a creat o imagine de calitate foarte buna. Rezultatele au fost aproape la fel cu majoritatea camerelor IP 1.080p si cateodata chiar le-a depasit.

Claritate:

2(84)Cu cartela de test cu 24 de culori, reproducerea a fost corectă fara erori de tip culoare parțială. Comparata cu imaginile camerelor IP, culoarea era mai transparenta, mai aproape de performanța de culoare a semnalelor digitale HD-SDI cu codec. În același timp, si testul alb-negru cu infrarosu performanta camerei s-a apropiat si nu a fost deloc inferiorara fata de camerele IP.2(85)

În testul de calitate a imaginii de exterior, imaginie au fost clare astfel încât nici nu mi-a venit sa cred ca este un sistem analogic. Reducerea superioară a culorilor este mai aproape de cea a imaginilor digitale SDI, fără pierderi de compresie.

3(65)In testul de transport al semnalului pe interval scurt, am testat, de asemenea, o camera de supraveghere 1.080p, la 300 de metri printr-un cablu coaxial 75-5 ohm. În testul acesta claritatea imaginii după o transmisie lungă de 300 de metri, a rmas la fel: 1,050TVL orizontală; vertical 1,100TVL; precum si reproducerea precisa a culorilor. Deasemenea în transmisiile pe distanțe lungi, atunci când se introduce un telefon lângă cablul coaxial nu au existat anomalii in imagine.

 5(58)

Proiectare sistem de supraveghere analogic cu control flexibil

Deși sistemul analogic Turbo HD foloseste semnale analogice pentru a transmite inregistrari video HD acesta  încorporează si avantajele rețelei Hikvision în noua generație de produse Turbo HD cum ar fi suport WDR, defog, compensarea luminii de fundal, etc.

4(62)

În timpul  testelor am facut inregistrari pe o simulare de ceata in care functia defog a fost oprita si imaginea a fost neclara. Dupa pornirea functiei conturul imaginii a fost mai clar , iar efectul de editare asupra imaginii a aratat culori mai precise si claritate mai mare, asemanator cu o situatie fara ceata.

Asemenator a fost testata functia BLC care compenseaza perfect lumina de fundal atunci cand avem prea multa illuminare directa in camera, sau in spatele subiectului. Lumina de fundal a fost suprimata si a ajutat la identificarea unui om.

Redare: Operare rapida , functionare facila

Sistemele de supraveghere video HDTVI au de asemenea, functii analitice inteligente, si poate monitoriza calitatea video /canal in timp real, inclusiv funcțiile de diagnosticare pentru imagini neclare, luminozitate anormala, si alte pierderi de semnal video.

DVR DS-8116HQHI-SH suporta un maxim de 18 de canale de înregistrare video și un maxim de 16 canale de 1.080p reluarea sincron. După patru-cinci ore de înregistrare continuă, inregistrarile pot fi usor vizualizate dupa timp sau canal din meniul redare. Pentru acest test am redat 10 canale: putem observa ca nu am avut pierderi de imagine in cadru si redarea a fost neteda. Calitatea imaginii la 1080P ar putea satisface pe deplin cerintele HD de criminalistica.

Posted on: ianuarie 29, 2015, by : atutech